Ny seier i GT-30 til Sander Sørmyr

Postet av Arendal Båtsport Klubb den 20. Jun 2017

I helgen ble det arrangert Norgescup-runde i offshore og rundbane på Songe ved Tvedestrand. Klubben hadde flere utøvere, samt funksjonærer i sving.

I GT15 ble det femte plass til Tobias Tellefsen. Sander Sørmyr trakk det lengste strået og vant GT30. Mats Jensen ble nummer 6.

Ruben Andersen var litt uheldig og fikk sitt første bad med sin nye F4-båt. Etter iherdig jobbing ble det litt kjøring søndag og bronse totalt.

På offshoresiden ble det bronse til Einerkjær Racingi klasse 3C, mens Mats Jensen tok 2. plass sammen med Adrian Aasvik i V60.

Neste race er Flosta 1-2. juli - Vi gleder oss!

Nordisk mesterskap

Postet av Arendal Båtsport Klubb den 5. Jun 2017

Heat 2 Søndag 4 Juni

3C

Det ble et spennende heat som viste oss at alt er mulig. I 3C klassen ledet Jan Trygve og Kjetil fra start til mål, men ble kraftig utfordret av Erik Sundblad og Christian Carlsen i starten av løpet. Dette var heatet hvor alt skulle avgjøres sammenlagt, og Einerkjær racing lå etter 6 runder på en 4 plass, hvor gårsdagens 4 plass Fyrø racing lå på 3 plass. Grunnet faren for poenglikhet er det den som kom høyest på resultat listene i det lengste heatet som blir "vinneren" av de med poenglikhet. Einerkjær viste at han måtte forbi Fyrø for å sikre en 3 plass i heat 2 samt en bronse medalje sammenlagt i Nordisk mesterskap. Og runden etter klarte den lokale utøveren nettopp dette.

3A

I 3A var det også en spennende dag, hvor det Svenske teamet ledet fra start til mål. Men de ble hardt utfordret av Christoffer Vibeto og Andreas Woxen i A-28. 5 runder inn i løpet var det i midlertidig ingen tvil mer, Svenskene dro mer og mer ifra og fra 3 plass nærmet Inge Lund og Aleksander Olsen seg Vibeto. Det så i midlertidig ut til at Vibeto skulle holde unna, men på siste runde førte en "tverr" til at Vibeto mistet plassen sin til Lund. Dette skulle vise seg å være svært avgjørende for sammenlagt resultatene.

Resultat heat 2 3A

1 A82 3A Anton Modin/Susanne Jansson SWE
2 A28 3A Christoffer Vibeto/Andreas Woxen NOR
3 A66 3A Inge Lund/ Aleksander Olsen NOR
4 A4 3A Mathias Halvorsen/ Caroline Garcia NOR
5 A7 3A Per Anders Bergan/ Martin Huth NOR

I V60 klassen var det Mathias Risøy og Aleksander Pedersen som stakk av med seieren i likhet med heat 1. Adrian Aasvik og Mats Jensen fikk 2 plass som dagen før. 3 plassen stakk team offshore racing av med, der Anniken og Thomas Hansen kunne juble for en 3 plass og 3 plass sammenlagt. Den litt sure 4 plassen endte Olai Hansen og Tord Aasvik på, de klarte ikke å følge opp gårsdagens supre 3 plass, og mistet dermed en plass på pallen sammenlagt. På 5 plass endte Ida Elisabeth Lyder og Aase Eikeland, veldig sprekt av de to jentene. På plassen bak kom det de svenske jentene i J67 med Lina Thoren og Celine Corneman.

Sammenlagt og dermed Nordiske mestere, ble som følgende:

Total Plass Båt nr. Kl. Navn Land Klubb Plass/Poeng Plass/Poeng Plass/Poeng Plass/Poeng Total Poeng

5 A7 3A Per Anders Bergan/ Martin Huth NOR 5 127 5 127 254

Ordføreren i Arendal, Robert Cornels Nordli, kronet de Nordiske mesterne i 3C.

Sammenlagt V60.

Sammenlagt 3A.

Vi gratulerer alle tema med en flott prestasjon denne helgen.

Som arrangør ønsker vi i ABSK og takke samtlige av de frivillige, alle teama, Arendal kommune, Arendal Havn, og spesielt Båthuset KSH AS på Vindholmen som har gitt oss full adgang til deres arealer og ressurser. Vi må også rette en stor takk til våre sponsorer, uten dere er ikke dette mulig! En spesiell takk til ADAX, POWER og BATFISH.

Takk til PETER OHLSSON og Hagane foto for bildene :)

Lørdag 3 Juni

Postet av Arendal Båtsport Klubb den 4. Jun 2017

Lørdag 3 Juni hadde vi en hektisk men vellykket dag. Den startet allerede 0815 med trening i løypa. Deretter var det parade igjennom Arendal sentrum. Båten kjøre så tilbake til depot på Båthuset KSH før de ble sjøsatt og kjørte inn til Wet Pit i Pollen. Der ventet utallige nysgjerrige publikum som fikk nærkontakt med både team og førere. Så var det klart for race. I denne trange løypen ble det et spennende og morsomt race. Det var flere båter som knivet om å komme først ut galtesund for å runde torungen først.

3 Plass Fredrik Fyrö C86(SWE)

I dag er det nytt løp med nye muligheter. Race start 1300 med påfølgende premieutdeling i Pollen, der kommer Arendal ordfører til å krone 3 Nordiske mestere!!

Alle foto Peter Ohlsson

Vårspretten2017

Postet av Arendal Båtsport Klubb den 30. Mai 2017

I helgen gikk årets første båtrace av stabelen og Arendal Båtsportsklubb stilte med flere utøvere, både i offshore og rundbane.

I GT30 ble det seier til Sander Sørmyr. Sander meldte i forkant av sesongen overgang til Arendal - da er det ekstra morsomt at'n kunne klatre helt til topps i sesongens første racr.

Mats Jensen tok 6. plass i samme klasse. Mats hadde en hektisk dag og tok også 2.plass som navigatør for Adrian Aasvik i V60.

Sølv ble det også til Einerkjær Racing i klasse 3C. Nå blir det spennende å se omdisse ringrevene kan hente ut noen ekstra hestekrefter før Nordisk neste helg. Vi har trua!

Ruben Andersen, som ble Norgesmester i GT15 i fjor, har i år tatt steget opp i katamaranklassen F4 og debuterte med bronse.

Gratulerer så masse alle våre, og alle som var med på å sprette våren i Tvedestrand, både med og uten båt.

Til helgen er det klart for Nordic Offshore Championship i Arendal. Vi teller ned dagene og håper flest mulig vil ta turen - både til depot på Vindholmen, wet pit i Pollen og ute i løypa i Galtesund.

Premiepallen i GT30, Vårspretten 2017

Premiepallen i 3C, Vårspretten 2017

Folketog 2017

Postet av Arendal Båtsport Klubb den 19. Mai 2017

Et knippe bilder fra årets folketog - tusen takk til alle som ble med å markedsføre klubben i årets tog, samt dere som stilte opp for å se på langs løypa. Gratulerer med dagen, alle sammen!

Påmelding Til Nordic Offshore Championship

Postet av Arendal Båtsport Klubb den 4. Mai 2017

Da er påmeldingen til nordisk mesterskap åpnet, alle norske team melder seg på her: https://sas.nmfsport.no/Public/Pages/CompetitionInformation/CompetitionInformation.aspx?CompetitionId=1759

Foreign competitors please send entry form with approval by it's respective National Authority to arendalbaatsportklubb@gmail.com

Graphic: Winrace Media